Kotitekoiset jäätelöt ja mehujäät: Kuinka valmistaa niitä itse

MrOferto
Kesä on täydessä vauhdissa ja sen myötä kaipuu virkistäviin herkkuihin, jotka auttavat selviytymään kuumista päivistä. Mikään ei ole parempaa kuin nauttia herkullisesta jäätelöstä tai mehujäästä. Ja mikä on vielä parempaa? Valmistaa niitä kotona! Kotitekoiset jäätelöt ja mehujäät ovat paitsi maukkaita, myös terveellisempi vaihtoehto kaupasta ostetuille. Lisäksi voit räätälöidä ainekset oman makusi mukaan. Tässä muutama helppo resepti, joiden avulla valmistat kotona parhaat kesäherkut.
Kotitekoiset jäätelöt ja mehujäät: Kuinka valmistaa niitä itse

Perusjäätelö

Ainekset:

Valmistus:

  1. Sekoita kattilassa kerma, maito ja sokeri. Lisää vaniljatanko (halkaistuna ja siemenet kaavittuna) tai vaniljauute.
  2. Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes se alkaa kevyesti kiehua. Ota sitten pois liedeltä.
  3. Vatkaa keltuaiset vaaleaksi ja paksuksi vaahdoksi. Kaada kuuma maitoseos vähitellen keltuaisten joukkoon, jatkuvasti vatkaten.
  4. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes se paksuuntuu vanukasmaiseen koostumukseen. Varo, ettei seos kiehu!
  5. Anna seoksen jäähtyä ja kaada se sitten jäätelökoneeseen. Seuraa koneen ohjeita. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, kaada seos astiaan ja laita pakastimeen. Sekoita seosta puolen tunnin välein, jotta siihen ei muodostu jääkiteitä.

Hedelmäiset mehujäät

Ainekset:

Valmistus:

  1. Puhdista ja pilko hedelmät pieniksi paloiksi. Laita ne tehosekoittimeen hunajan tai siirapin, sitruunamehun ja veden kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  2. Maista ja lisää makeutusta tarvittaessa.
  3. Kaada seos mehujäämuotteihin ja aseta puiset tikut.
  4. Laita pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Jogurttimehujäät hedelmillä

Ainekset:

Valmistus:

  1. Sekoita jogurtti hunajan tai siirapin kanssa.
  2. Puhdista ja pilko hedelmät pieniksi paloiksi.
  3. Täytä mehujäämuotit vuorotellen jogurtilla ja hedelmillä.
  4. Aseta puiset tikut ja laita pakastimeen. Anna jäätyä vähintään 4 tuntia.

Vinkkejä ja niksejä

Kotitekoinen jäätelön ja mehujään valmistus on hauskaa ja luovaa toimintaa, joka paitsi virkistää, myös ilahduttaa koko perhettä. Lisäksi hallitset käytettyjä aineksia, joten voit luoda terveellisempiä ja luonnollisempia herkkuja. Ryhdy hommiin ja nauti kesästä täysin rinnoin!

« Valmistautuminen kesälomalle: Mitä ostaa ennen lähtöä Salaisuus säteilevään ihoon ja kauniisiin hiuksiin kesällä: Kuinka toimia? »